Pages

27 Eylül 2006

NOHUT ÖRNEĞİ


Nohut örneğinin yapılışını görmek istiyorsanız "örgü örneklerine"bakabilirsiniz.

"Yemekte ne var" güncellendi.

26 Eylül 2006

25 Eylül 2006

İĞNE OYASI BOHÇA

ANANAS MOTİFLİ ÖRTÜ

SEHPA TAKIMI


Şemasını görmek için tıklayın
SEHPA ÖRTÜSÜ

BAŞAK ODA TAKIMI


Orta kısıma yakından bakın

Kenar kısmına yakından bakın
PEMBİŞ YELEK




Patiğin yanına birde yelek lazım değilmi :) Aynı yeleğin yeşil beyaz olanınıda daha önce eklemiştim.

detay için tıklayın cepler yakından
PEMBE PATİKLER


Daha önce elişi sepetimdekilere eklediğim pembe patikler.Yapılışını Ayşe Bayram'ın sitesinden almıştım , örgü ustası adresinden bakabilirsiniz.
yakından bakmak için tıklayın resim 1 resim 2

24 Eylül 2006

HAYIRLI RAMAZANLAR


Mübarek ramazan ayı, kalbini O'nun yoluna koymayı, ellerini daim O'nun dergahına açmaya vesile olsun..
Gün batar usul usul...Kararır gece... Yeniden dogar hersey.... " Her sey bitti" dediginiz bir anda Mübarek Ramazan ayının , Gönlünüzde Huzur kokulu bir Gül kök salmasına vesile olması temennilerimle, bütün müslüman alemine hayırlı ramazanlar dilerim...

20 Eylül 2006

PITIRCIK FİSKOS ÖRTÜSÜ


Canan'dan fiskos örtüsü var bugünkü modelimizde."Ben çok iyi bilmiyorum dantel yapmayı" diyenlerde bu örtüyü yapabilirler.Detay için tıklayın.

18 Eylül 2006

BAHAR DALI

Benim çok beğendiğim bir örnek bu,50 no iple örmüştüm.Parçalar eklendiğinde çok hoş görünüyor ve örmeside kolay olan bir motif.Küçük ara otiflerin olmamasıda avantaj...Daha yakından bakmak için buraya tıklayın.

15 Eylül 2006

YELPAZE HAVLU DANTELİ

Haftanın son örneği olarak bu iki renkli havlu kenarını seçtim.Daha yakından bakmak için buraya tıklayın lütfen.Hepinize iyi ve güzel bir hafta sonu dilerim...

13 Eylül 2006

Bundan böyle mutfak becerilerimide sizinle paylaşmaya karar verdim.
Umarım elişlerim kadar yemeklerimide beğenirsiniz !

www.nalanmutfakta.blogspot.com

12 Eylül 2006

HEDİYE SANDIĞINDAN

Annemin ördüğü hediye bebek yeleklerinden birini ekledim bu gün. Havaların serinlemeye başladığı bugünlerde ben artık örgülere başlamak istiyorum.Yazın verilen aradan sonra ben ciddi anlamda örgü örmeyi özlüyorum :))
Yelek tamamen annemin kendi hayalgücü kreasyonundan .Yaka ve kol bantlarını beyaz iple pirinç örgüden örmüş.Bilmeyenler için kısaca anlatayım.
PİRİNÇ ÖRGÜ
*1 ters,1düz* sıra sonuna kadar örülür.Arka sırada *1 düz,1 ters* olarak sıra tamamlanır.Mantık düz ilmeğin üzerine ters,ters ilmeğin üzerinede düz ilmek örmek her sıra bu şekilde örülür.İlerleyen günlerde bildiğim örnekleri resimleyip anlatmaya çalışacağım .

11 Eylül 2006


Bu sehpa takımı yeni örneklerden biri,Canan'ın çeyizinden.Eski ve yeni örnekler birbirine karışıyor biraz ama artık kusuruma bakmayın :) Vakit oldukça eskilerden ekliyorum.Sevgili Serra ve Gülay'a eski resimlerden ellerinde olanları yolladıkları için çok teşekkür ediyorum...
Bu arada sormak istediğim bir şey var,fark ettiyseniz resimlerin başlıkları yok.Bu yeni blogun "Edit post" kısmında resim için başlık yazılan yerin olmadığını fark ettim ,aksilikler üst üste geldi .Acaba bu konuda bilgisi olan bir arkadaş varmıdır, merak ettim bunun için ne yapabilirim diye.

.

YAKINDAN BAKMAK İÇİN TIKLAYIN

.

.

.

.

.

.

.

.

ŞEMASI İÇİN BURAYA BAKIN
PEMBE ÖRTÜ
























ŞEMASI İÇİN TIKLAYIN


ZERAFET




















GÜNEŞ ODA TAKIMI






















ŞEMASI İÇİN TIKLAYIN


.

09 Eylül 2006










YENİDEN MERHABA

Maalesef blogger da yasanan bir sorundan sonra, ki ne oldugunuda anlamis degilim ,butun verilerim ,arsivlerim,diger iki blogum (dekopaj ve stencil - etamin ve kanevice) ve hobilerim forum yani bugune kadar yaptigim hersey bir anda yok oldu.Pek cok resmi ekledikten sonra sildigim icin tekrar ekleyemeyecegim.Yaklasik iki yildir emek verip ugrastigim herseyin bir anda yok olmasi beni cok uzdu aslinda ,ama saglik olsun ne yapalım,sağlık olsun hepsi yeniden olur...