Pages

30 Kasım 2006

KAZAĞIM...
Aslında kazağımı geçen hafta bitirmiştim ama bazı yerleri diktikten sonra içime sinmediği için söküp yeniden yaptım.Yakasını az kestiğim için yaka örülünce biraz potluk yaptı bende söküp yeniden ördüm.Birde boyunu biraz örmüşüm alt ucundan sökerek yeniden lastik örüp kısalttım.
Reglan kol yapını bilmeyenler için tekrar anlatayım.
Örgünün ön yüzünden uygulanıyor.1 kenar ilmeği *2 düz*1 ters*2 ilmek ters olarak beraber örülür.Kenarlardan 6 ilmek üzerinden çalışılır.Sıra sonunda kalan 6 ilmek üzerinde aynı işlem tekrarlanır.
Örnek olarak saç örgüsüne benzer bir model yaptım benim uydurduğum bir örnek oldu bu.6 İlmek üzerinden çalıştım.sağ baştaki ilk ilmekle soldaki 5 ilmeğin şiş üzerinde yerini değiştirerek ördüm .Saç örgüsünde sayılar eşit olarak buruluyor, 6 ise 3 er 3er yer değiştirilerek uygulanıyor.

11 yorum:

  1. Nalancığım ellerine sağlık pek güzel olmuş. Reglan kolun kesintisini her sırada yapıyormusun onu merak ettim.İyi günlerde kullan canım. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Nalan,
    Seni epey bir uğraştırmış, ama değmiş. Güle güle, iyi günlerde giy, ellerine sağlık. Örgüde ben de çok sökerim, her seferinde beğenmediğim bir şey bulurum. Renk çok hoş, ne kadar çok yün çeşidi var..
    Sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  3. Nazlıcım teşekkür ederim canım .Reglan kesimi iyi anlatamamışım çok soru aldım bununla ilgili ...tekrar daha ayrıntılı yazarım.

    Şennur yün çeşitleri insanı kararsız bırakacak kadar çok inanki, öre söke sonunda içimize sinecek hale getiriyoruz sonunda olsun :)))

    YanıtlaSil
  4. Nazlı birde ben sana bugün yorum yazdım ama gönderemedim nedense canım ...

    YanıtlaSil
  5. Cok guzel olmus, ipler de marifetli di mi? gule gule giy.

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık kazağın çok güzel olmuş.iyi günlerde giyersin inşallah.

    seda
    tarifname.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. Serra,Seda teşekkür ederim arkadaşlar!
    sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Nalan,
    Ellerine sağlık kazak çok güzel olmuş. Bu akllı ipler de pek marifetli desen desen çıkıyo meydana. Tavsiye ederim birde bu ipten bere ör kendine çok şık duruyor.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Nalancığım,
    Bende bu ipten hırka yapmaya çalışıyorum. Bana bir arkadaşım fikir verdi. Renkler ve desenler aynı sırada devam etsin diye. Hani her yumaktan aynı desende ip çıkmayabiliyor ya. 2 tane aynı sayıda parça örüp mesela 2 tane arka gibi götürüp ortadan kestiricem triko da. böylece 2 ön 1 arka olacak. Önden de 1 fermuar bitti. Hani kol ve yaka kesimi de yok hepsini kestirip kenardan ilmek toplayıp lastik örcem ve bitecek. Tabii bu benim naçizane bir önerim. İstersen böyle de deneyebilirsin.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Pınarcım evet her yumakta aynı desen çıkmıyor tabbi,iyi fikirmiş bu valla sen bir yap bakalım hırkanı bizede fikir olur.Bazı yabancı bloglarda fermuarlı hırkaları genelde böyle yaptıklarını gördüm tek parça örüp kesmeden önce makinede dikiş geçip ortadan ksiyorlar,ama ben cesaret edemedim denemeye doğrusu...

    YanıtlaSil
  11. Merhaba Nalan, kazagin cok guzel olmus, bu kis gunlerinde sicacik gule gule giy.Bu akilli ipleri bilmiyordum,sagolasin canim haberdar oldum. Sevilerimle

    YanıtlaSil