Pages

05 Aralık 2006

HEDİYE PROJELERİM :1

Ailemizdeki minik kız ve erkeklere hediye bir şeyler örmeyi çok seviyorum.Geçen yıl bayramda onlara şapkalar örüp hediye etmiştim.Bunu kendimce bir gelenek haline getirip ,her yıl onlara böyle küçük armağanlar vermeye karar verdim.İlk projeme başladım şapkası bitti şimdi atkısını örüyorum.Ama sürpriz olsun bunun kimin için olduğunu şimdilik yazmıyorum :))


Şapkayı örmeye tepeden başladım .9ilmek atıp 1 sıra ters ördüm.Ön yüzünde 1 ilmek örüp,şişe bir kere ip dolayarak 1 ilmek artırdım.İstediğim tepe büyüklüğünü elde edene kadar bu arttırmalara devam ettim.( 10 defa arttırdım).Gerisini arttırma yapmadan örüp bitirdim.

10 yorum:

  1. Çok iyi düşünmüşsün Nalancığım, çocukları sevindirmek kadar güzel bişi varmı. Ellerine sağlık pek güzel olmuşlar. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir düşünce Nalan çocukları sevindirmek çok güzel. Çok da güzel örüyorsun şapka da atkı da çok şirin ve güzeller çok beğendim eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. sen ne düsünceli birisin yaa ! Rabbim insallah gönlünde hayalinde kavusmak istedigin ne varsa bol bol fazlasiyla versin canimcim öpüyorum seni

    YanıtlaSil
  4. Nazlı ,Meral, Serap çok mersi arkadaşlar.Onların mutlu olması benide çok mutlu ediyor zaten ,yarım elma gönül alma demişler :))
    öpüyorum sizi sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  5. Canım ya ellerine sağlık. Pek tatlı olmuş. Bu şapka mesela kaç yaş çocuk için uygun olur bende yapmak istiyorum yeğenime. 5 yaşında şimdi birde kaç no şişle yapayım. Yazarsan sevinirim.

    YanıtlaSil
  6. yukarıda yazan benim

    YanıtlaSil
  7. Pınarcım benim yaptığım şapka 8 yaş için 5 yaşa büyük olur.Başlangıçtaki arttırmaları daha az yaparsan küçülmüş olur.Atkıyı bitirmek üzereyim bende 5-6 yaş için yapacağım onun sayılarını yazarım .İpim kartopu senaydı 4 numara şişle ördüm canım.Yarın diğer şapkayı eklerim büyük ihtimalle Pınarcım.

    YanıtlaSil
  8. kız çocuklara böyle şeylere bayılıyor. Kenarları da pek süslü olmuş, ellerine sağlık.

    Yeni bloguma da beklerim.
    http://elorgusu.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  9. kim bilir kimleri sevindireceksin. Tabi bayrama surada ne kaldi ki zaten. eline saglik, seker gibi olmus.

    YanıtlaSil
  10. Fundacım merhaba canım ,evet sonradan dikiyorum .Misinalı şile rahat örülüyor.Resimleyip yayınlayayım yapılışını o zaman funda daha iyi olur öyle...

    Nurdan teşekkür ederim ,hemen bakıyorum yeni bloguna hayırlı olsun...

    Serracım sağol ,yeğenlerin hepsine yapıyorum işte bir şeyler :))

    YanıtlaSil