Pages

02 Ekim 2007

POFUDUK SÜVETER + PATİK...
Hem ramazan telaşesi hemde gripten dolayı, siteyi pek güncelleyemedim bir süredir.Bu aradada geçen hafta yünlerimi alıp örgülerime başladım.Eltimin bebeği minik Duru'ya bu süveter ve minik patikleri ördüm. Duru kızımız henüz iki buçuk aylık, hemen giyebilmesi için büyük yapmadım.Örneği daha önce yayınladığım sarı pofuduk hırkanınkinden.Yapılışını "örgü örnekleri " sitemden bakabilirsiniz.Anchor bebe yünü ile 3 numara şiş kullandım.70 ilmek başladım.Kol oyuntusu için 3-2-1 (ilmek) şeklinde kesim yaptım.Yaka içinde ortadan 8 ilmeği kapattım.Sırayla sağ ve sol tarafı ördüm.

Patiklerde klasik patik modelimden.Küçük olması için 35 ilmekle başladım.17 ilmek örüp şişe bir kez ip dolayarak arttırdım,1 ilmek ördüm tekrar arttırdım.Bundan sonraki sıralarda yanlardaki 17 ilmek sabit kalmak koşulu ile ortadaki tek ilmek 12 tane olana kadar arttırmaya devam etim.6 sırada düz ördükten sonra yanlardaki 17 ilmeği askıya alarak ( yani şişte bırakın ama örmeyin) ortadaki 12 ilmek üzerinden örgüye devam edin.Her ön sırada 1.ci ve 12.ci ilmekle beraber yanındaki ilmeği beraber örüp eksiltin.Yanlarda 12 ilmek kalınca bütün ilmekleri 2 sıra düz örüp boğaz kısmı için çift lastik örün.(2 düz,2 ters)






6 yorum:

  1. ellerine sağlık çok güzel olmuş. durucuk güle güle giysin...

    YanıtlaSil
  2. Nalanim ellerine saglik, Duru gule gule iyi gunlerde giysin. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Valla çok şekerler, ellerine sağlık, Duru bebiş güle güle giysin. Bu arada geçmiş olsun canım
    Sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  4. Nalancığım sen sezonu açmışsın, pek güzel olmuş bunlar. Bu modeli denedim bende senin anlatımınla, gerçekten hoş bir örnek, çocuk giysilerine çok yakışıyor. Duru (çok güzel bir isim) iyi günlerde giyip eskitsin. Senin de ellerine sağlık canım.Ayrıca geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmuş. Duru bebek sağlıklı günlerde kullansın.
    Sevgiler,

    www.berrince.com

    YanıtlaSil
  6. Siz harikasınız,Allah tutuğunuzu altın etsin ellerinize sağlık inşallah ben de patik öreceğim sayenizde.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil