Pages

27 Kasım 2007

KIRMIZI-BEYAZ HIRKA







17 yorum:

  1. Kırmızı elbise ile harika bir takım oluşturmuş. Duru çok şanslı.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş. Ellerine sağlık. Lastik kısmını kıvırıp diktinizmi yoksa örerek birleştirdiniz mi? Şayet öyle ise nasıl yaptınız açıklarmısınız rica etsem. Şimdiden teşekkür ederim.
    Bilge

    YanıtlaSil
  3. Bilge merhaba

    Farklı bir iple ilmek atarak üzerine esas ipimle düz ördüm 5-6 sıra kadar.Örgünün ön yüzünde Sıra sonuna kadar 2 ilmek birlikte örüp 1 ilmek arttırdım(şişe bir kez ip doladım.) Tekrar 5-6 sıra düz örerek İlmek attığım ipi söküp ilmekleri aynı numara bir üçüncü şişe geçirdim.Ben risk almamak için önce şişi ilmeklere geçirip sonra küçük bir makas kullanarak o sırayı söküp çıkarıyorum.
    Eksiltme yaptığımız yerler dilimleri oluşturdu.İkiye katlayıp iki şişi yan yana getirdim.Üçüncü şişimle her iki şişteki ilk ilmeği düz olarak beraber ördüm Bu şekilde etek kısmı oluşmuş oldu.Dikildiği zaman bu kadar muntazam olmuyor ve çekmeler oluşuyor.

    YanıtlaSil
  4. Nalancım ellerine sağlık çok şeker olmuş. İnşallah bir kızım olursa artık öreriz bundan.

    YanıtlaSil
  5. Canım hele bebiş bi olsun öreriz tabi neler neler :)

    YanıtlaSil
  6. nalancım ellerine sağlık şeker gibi olmuş bu hırka

    YanıtlaSil
  7. sanırım yalnış giriş yaptım linkim çıkmadı tekrar deniyorum

    YanıtlaSil
  8. Ellerine saglik yengesi ! Baligima eminim cok yakisacak bu hirka güle güle günlerde giyinsin insallah

    YanıtlaSil
  9. Nalancim cok sirin bir hirka olmus, senin ellerine saglik, DURU da iyi gunlerde giysin, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. Duru da bu kadar şirindir eminim. Ellerine sağlık Nalan çok hoş olmuş. Diğerleri için de kolay gelsin diyorum canım. Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. İlgi ve alakanıza çok teşekkür ederim Nalan hanım. Çok makbule geçti. Görüşmek üzere. Yemek sitenizi ve örgü blogunuzun sıkı bir takipçisiyim her ne kadar size cevap yazmasamda
    Bilge

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Nalan, ellerine sağlık, çok şık olmuş, Duru güle güle giysin, adıyla yaşasın pek güzel bir isim. Örgü de ben de birkaç iş birden başlıyorum, hepsi bir arada çıkıyor iyi oluyor, sana kolay gelsin
    Sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  13. Çok teşekkürler arkadaşlar ,sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. slm bu ajurlu hırkanın ajurunun desenini anlatırsanız sevinirim... örnek çıkarmayı bilmiyorum.. yazarsanız bende 5 aylık bir kızım var ona öreceğim... teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  15. Hırka çok güzel olmuş ellerine sağlık,basit bir ajur arıyordum kızıma ördüğüm hırka için,sanırım 1.sıra da ajur koyacağımız yerde 1 dola ikisini beraber ör yapıyoruz 2.sıra ters örgü 3. sıra ise 1.sıradaki dolama ortalanarak 1 kes 1 dola 1 düz 1 dola 1 kes şeklinde örülüyor.

    YanıtlaSil
  16. Doğru Demet yazdığın gibi olacak ajur kısım

    YanıtlaSil