Pages

12 Kasım 2007

KUTU SÜSLEME + ESKİ KUTULARI DEĞERLENDİRME









Azize Baban hanımdan gelen postadan çok şık ve güzel kutular çıktı.Hepimizin evinde mutlaka bu tür karton kutular vardır.Özellikle ayakkabı kutuları.Bir süre kullanıp sonra işimize yaramıyor diye çöpe atarız.Azize hanım bu kutuları kumaşlarla kaplayarak üzerlerini çok güzel farklı malzemeler kullanarak süslemiş ve çok güzel hediyelik kutular yapmış.Yapılışlarınıda resimlerle çok güzel anlatmış.Hediye olarak götürmesekte bu tür kutuları evimizde kullanabiliriz.Dolap içlerini toparlamakta kutular hayat kurtarıcı benim içinde.Birde böyle süslü olanlar olursa çok daha güzel olmazmı?
Azize hanım emeğinize,elinize sağlık,yaratıcılığınızdan ve üretkenliğinizden dolayı sizi kutluyorum.Ve bu faydalı bilgileri bizimlede paylaştığınız için ayrıca çok teşekkür ederim,çok kişinin işine yarayacağına eminim..

Açıklamayı aşağıya aynen kendisnin yazdığı şekilde aktarıyorum.



















  • İlk önce kumaşımızı düz bir zamine yayıyoruz,kutumuzu kumaşın üzerine koyup kutunun içine çevirdiğimizde biraz pay kalacak şekilde kesiyoruz.
  • Kestiğimiz parçayı ütüleyip tekrar yayıyoruz ve üzerine kutumuzu yerleştiriyoruz.
  • Kutunun köşe kısımlarında yarım santim kadar pay kalacak şekilde kumaşın kenarlarından kareler çıkarıyoruz(kumaşı rahatça kutunun içine bükmek için).
    kutunun iç köşe kısımlarına ve alt kenarına silikon sürüp gergin bir şekilde kutuyu oynatmadan yapıştırıyoruz.
  • Bir taraf bitince onun karşısını gerdirerek yapıştırıyoruz.
    kenarlarda kalan yarım santimlik payı kutunun dış kısmına tutturuyoruz.
    yanındaki parçanın payını tırnak ütüsüyle kıvırıp tutturduğumuz kısmın üzerine yapıştırıyoruz böylece köşelerde düzgün bi hat elde ediyoruz.
  • Aynı işlemi iç kısmada uyguluyoruz.
    kutunun kapağınıda aynı şekilde kesip yapıştırıyoruz.
  • Kutunun içine ister kapütone ister kartona yapıştırdığımız kumaşı yapıştırarak zemini kapatıyoruz.aynı işlemi kapağın iç kısmına da yapıyoruz.
  • Kaplama işlemi tamamlandıktan sonra kutumuzu dilediğimiz şekilde süslüyoruz.
    ben bu kutuyu erkek bebek hediyesi koymak için yaptım kız bebekler içinde mevlüt hediyesi götürürken pembesi yapılabilir.

15 yorum:

  1. Nalancim cok guzel kutular, seninde ellerine saglik, fikirler harika.
    Saglikli ve mutlu bir hafta dilerim canim, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Canım Merhaba,
    Ziyaretime gelmişsin.Beni çok sevindirdin. Bu fikirler ve emeklerin için çok teşekkürler.
    Modeller ve sayfaların da çok güzel
    Görüşmek üzere, sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Nalancığım ne iyi bir fikir bu. Teşekkürler hem sana hem yapan hanıma. Binlerce stil üretilebilir kumaşlarla. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. Cok guzel kutular. Yurtdisinda bu kutulara dunya para verip alip kullaniyoruz, turkiyede de gordum, simdi herkes evinin dolabinin esyasinin rengine uyacak renk ve desende kumasla kaplayabilir de.

    YanıtlaSil
  5. AZİZE HANIMIN ELLERİNE SAĞLIK.GERÇEKTENDE HARİKALAR YARATMIŞ.HEMEN BENDE KOLLARI SIVAYIP KUTU SÜSLEMEK İSTİYORUM.TABİ ONUNKİ KADAR GÜZEL OLUR MU BİLEMEM SEVGİLERİMLE GÜL:))

    YanıtlaSil
  6. gerçekten kutular çok güzel olmuş.bende istiyorum kutu yapmak, bu kadar güzel olmasa da yapabilidğim kadar işte :)

    YanıtlaSil
  7. Nalancığım yine güzel ciciler eklenmiş.Azize hanımın ellerine sağlık çok güzel bir değerlendirme.hepimize bir ışık oldu...gönül dolusu sevgiler...munevce

    YanıtlaSil
  8. çok güzel olmuş ellerinize sağlık. yalnız silikon sıcak olunca yapıştırmakta çok zorlandım başka bir yolu varmı acaba.teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. harika olmuşlar

    YanıtlaSil
  10. (nil) silikon yoksa ne ile yapıştırabiiriz kuması.çok güzel olmuş ellerinize saglık

    YanıtlaSil
  11. Silikon olması şart değil tabiki,başka herhangi bir yapıştırıcıda kullanabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  12. merhaba
    Kutular gercekten cok guzel olmus, ellerinize saglik. Ben bir seyi merak ediyorum, ben de eski kutulari mi kaplamaya karar verdim ve bir tanesini sekildeki gibi denedim fakat kapladiktan sonra kutuya kapagini oturtamiyorum cunku kumas tan dolayi kapak ile kutu arasindaki bosluk artik yok. ne tur bi kumas kullaniyorsunuz onerebilir misiniz.Benimki pamuklu bir kumasti.
    tesekkurler...

    YanıtlaSil
  13. Merabalar. Çok güzel bi bloga sahipsiniz çok iyi örgü modelleri var. Kendimde yep yeni örgüler yapıyorum yeni başladım bloguma beklerim herkezi şimdiden çok sağolun ismimin üstüne tıklarsanız bloguma gelebilirsin gelirseniz çok memnun kalırım çok teşekkürleeer :)

    YanıtlaSil