Pages

27 Kasım 2008

PİRİNÇ ÖRNEKLİ LİLA BERE

  • 8 numara şişle örülecek kalınlıkta bir iple 80 ilmek başladım.6 Sıra lastik ördüm.Düğme dikilecek parça için 8 imeği kapattım=72 ilmek
  • 22 sıra pirinç ördüm.Sonra sıra sonuna kadar *...* arasını tekrarladım.*3 ters,1 düz,1ters,1 düz,1 ters,1 düz* Arka sırada ilmekler görüldüğü gibi örülecek.
  • 9 sıra bu şekilde ördüm.Düz yüzde kesmeye başladım.3 ters,1 düz,1ters,1 düz örüp şişimi düz ilmeğe batırarak tersle birlikte ördüm.Yani eksiltmeye düz ilmeklerin sol başından başladım.
  • Sonraki her sırada aynı şekilde sol baştaki düz ilmeğe batıp bir önceki ilmekle beraber düz örüp kestim.Kesmeyi sağa doğru yapıyoruz yani şaşırmayın.
  • Düz kısımda 1 düz 1 ters ilmek kaldığında yine onları aynı şekilde kesip bu sefer aradaki 3 ters ilmeğide kestim.(1düz 1 tersi beraber düz ör,3 tersi beraber ters ör)
  • 18 ilmek kaldı.Kalan ters ilmekleri yine düzle birlikte kestim=9 ilmek
  • Örgünün tersini çevirip ipimi koparmadan tığla ilmeklerin içinden geçirip büzdürdüm.Normalde bunu iğne ile yapıyorum ip kalın olunca tığla yaptım.İpimi koparmadan yine tığla birleştirdim .




8 yorum:

  1. Nice work. Congratulations.
    Joana

    YanıtlaSil
  2. çok güzel olmuş nalan hanımben forumdada görmüştüm ama sizin ördüğünüzü görmemiştim,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Nalancım,hakikatten model oturmuş.Ellerine saglık.Lila daha mı guzel ne?

    YanıtlaSil
  4. hello friend
    beautifull knitt hat!
    your baby booties are so cute.
    have a good day
    kiss

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş. kesme işlemini sağa doğru yapıyoruz soldaki düzden kesiyoruz demişiniz ya. Benim sorum örgünün hep düz tarafındanmı kesecez. örgünün ters tarafını kesmeden örecekmiyiz.Yani bir sırada kesecez diğer sırada kesmeyecekmiyiz. Cevaplarsanız çok memnun olurum Nalan ablacım.

    YanıtlaSil
  6. Joana,Yıldız,Katya,corteygrif yorumlarınız için teşekkür ederim.

    Kesmeleri doğru anlamışsınız sadece ön yüzlerde kesip arka yüzlerde kesmeden örülüyor.Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  7. Yüreğimden yüreğine giden yol güllerle bezeli soldurma o gülleri ey güzeller güzeli dostum unuttum sanma sakın dostluğumuz ezeli şimdi selamımı alsın dostların en güzeli...

    YanıtlaSil
  8. ellerine saglik arkadasim bere harika olmus..

    YanıtlaSil